Friday, February 27, 2015

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

***Jom ramai-ramai follow :)

Lumpuhkan Ingatanku



Lirik Lagu Lumpuhkan Ingatanku – Geisha
Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci
Bertanya, cobalah bertanya pada semua
Di sini ku coba untuk bertahan
Ungkapkan semua yang ku rasakan
Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku

*** Lagu nie Nelly dengar beribu-ribu kali pun masih akan sentap, terkedu, sendu..rasa nak nangis. Kalau lah boleh lumpuhkan ingatan ini, hapuskan tentang dia macam lagu nie. Nelly la manusia paling bahagia. Tak payah nak ingat or kenang kisah lalu yang pedih sampai sekarang masih lagi bernanah. Sometimes lagu dapat meluahkan apa yang terpahat dihati, tak perlu bina ayat untuk meluahkan. Biarkan alunan lagu seperti ini yang menyampaikannya.. :)

Tuesday, February 24, 2015

Entry untuk Si Dia (2nd Anniversary)

Assalamualaikum,

Mungkin ada yang baca title post dah cakap dalam hati "eleh anniversary pun nk kecoh". Tapi entry nie bukan utk korang..hehehe..

Entry nie khas untuk Mr.Bambam (kita pgl dia cmtu sbb dia comel). Baru-baru nie anniversary kita yang ke-2. Nelly bab-bab anniversary, hari lahir, memang Nelly amat alert. Semua orang yang rapat and Nelly sayang sure Nelly akan plan something untuk happy kan diorang. Sebab hari-hari camtu tak akan ada tiap-tiap hari. Kalau ada yang lupa sure Nelly akan touching. Tak tahu si dia stalker ke tak blog kita yang nie. Tapi kalau dia baca entry nie utk dia.. :)


Sayang,

Firstly saya nk terima kasih dengan awk sebab tahan dengan kerenah saya selama nie. Saya tahu perangai saya nie ada pasang surut, tapi awk tetap bersabar dan setia dengan saya. Dah banyak kita lalui bersama-sama, suka duka, jatuh bangun semua kita dah lalui bersama. Apa yang jadi tahun lepas memang tak akan saya lupa, tapi awk tetap bersama saya. Terima Kasih kepada TUHAN sebab DIA permudahkan segalanya. Saya harap hubungan kita ni bertahan sehingga ke jannah. Semoga awk terus bersabar dengan kerenah saya. Saya sayang awk. Terima kasih untuk hadiah anniversary nie, i really love it. Lepas nie dah tak ada la ye nak ngorat saya. Bijak bijak.. :P


Korang sure geli geli kan baca..sorry ye.. Saja je kita nak bagi dia kembang kempis baca entry nie. Biar dia tersenyum kucing depan komputer dekat office tu..Macam la selama nie kita tak tahu dia slalu stalker blog kita. "Awk dah kantoi sayang :P "

Nak tahu hadiah apa Mr.Bambam titeww kasi, cer tengok picture dekat bawah nie..cuba teka apa benda si dia kasi??? Hehehe...




** Jumpa di next entry, Nelly nak kongsi pasal my BFF bertunang. Happy sangat bila tengok dia happy. Tak sabar nak tgk dia naik pelamin.  



Friday, February 13, 2015

Gemuk??? Ohh Tidak !!!!

Assalamualaikum,


Semakin hari Nelly semakin risau dengan faktor berat badan yang semakin naik yang susah nak turun-turun. Mungkin faktor permakanan Nelly yang tak jaga, nafsu makan macam JIN . Stress oooo bila banyak baju dalam almari dah tak muat nak pakai. Lagi stress bila ada orang cakap "Badan dah naik (gemuk ) ek sekarang ". Rasa macam nak bagi fliying kick sebiji. Rindu gila bentuk badan zaman teenagers dulu.. Dulu muka bujur jer, selfie pun confident gila tapi sekarang tengok camera lari jauh-jauh. :)

Nak tahu berat badan Nelly berapa??? Cuba teka????   *_*

|




|




|



|



|



|



|

Jeng..... Jeng... Jeng..... 




Sekarang dah 71 kg daripada 57Kg.. Nelly naik  71-57 = 14kg weeeiii.. Nelly naik 14kg kot. Ini tak boleh jadi, kena keep slim balik. Camne ek nak kawal nafsu.. Cer cer la share tips korang.. *_*