Saturday, June 27, 2015

Farhana Engagement Day

Assalamualaikum..

Hi hi..Selamat Berpuasa untuk semua umat islam. Tup tup dah ramadhan ke-10 dah kita. Tup tup dah raya. Korang dah start ke shopping baju raya?? I'm done..sebelum puasa dah settle. Nelly tahun nie ada 3 pasang baju. Gara-gara beli skali pakai untuk majlis perkahwinan BFF Nelly lepas raya nie.

Hari ada promise nak share picture tunang dia kan.. Jom layan ~~


Selepas bawa dia pergi make up dekat butik. Berseri-seri makngahhh..





Father Farhana


Berdebar-debar nak keluar sarung cincin

Mak dan bakal mak mertua Farhana


Sebahagian barang hantaran pihak lelaki dan perempuan



OK!! Farhana dah kena COP..nak curang ingat cincin dekat jari tu ye.. 


# Saje je buat gambar kecik besar.. Nak bagi korang pening sikit.. :D


" Buat Farhana Rahman, my lovely sister aka BFF.. Aku bahagia tengok hang bahagia. Kurang 2 bulan lagi hang nak bergelar isteri orang dah. Dah ready ke tuu..Aku tahu hang ready dari tahun lepas lagi..hahaha.. All the best beb. Tak sabaq nak tengok hang naik pelamin. Nanti beli tisu banyak-banyak nak lap peluh hang nanti.. Love u muahh...muahh..."


Xoxo
CintaNelly

Saturday, May 2, 2015

Mother Day Checklist

Assalamualaikum,

Hellooo everyone.. Wow lama nye tak update blog, my last entry was 27 Feb.. Lama tuu.. Sangat-sangat sibuk sekarang nie dengan kerja.. GST.. Auditor.. Sangat stress sampai tak boleh nak kawal emosi. Asyik nak marah orang ja..Kan best kalau boleh duduk rumah, tapi dekat bank duit masyukkk.. Jangan berangan Nelly, kawen dengan Putera Raja pun belum tentu boleh buat macam tu...Sob sob ~ ~~

Mother Day is comingggg.. korang plan apa untuk ur mom??? Nelly masih lagi blur, tak tahu nak beli apa.. Yang pasti bukan Hand Bag macam sebelum-sebelum nie. (*_*)

Emm dalam kepala nie ada banyak nak beli, just mampu dengan tak mampu jala nak beli. But i will do anything to make my love one happy... :)

Jom tengok checklist yang ada dalam kepala otak Nelly :


1) Set SK-II

Dari dulu lagi mom cakap nak try SK-II tapi hajat tak kesampaian, mungkin dia rasa rugi nak beli mahal-mahal dan lebih baik guna untuk yang lebih perlu. Nelly dah search dah mini pack SK-II,.

Fuyoo..mahai tuu..taste mak datin..kalau beli sekali nanti continue siapa nak beli pulak?? Tak kan nak tunggu tahun depan mother day pulak..hehehe


2) Naked Palette


Baru-baru nie dia ada sebut, "Mahal tak Naked Palette?Nak beli kat mana ek??"

Emm macam bagi hint ja nak suruh beli.. :)

Emm naked yang original pun not bad . Hmm tapi masih lagi dalam badget Nelly.. Hmm macam ok ja kan Naked Palette nie.


3) SPA- Body Massage


Pilihan terakhir Nelly plan nak hadiahkan package Spa-Full Body Massage. Mak and anak pergi sama-sama, sungguh relaxing kan, What you think?? Kebetulan Nelly pun sejak kebelakangan nie selalu stress, banyak kerja, badan letih-letih. I think this is good idea.

Hmmm..Tapi apa-apa pun Monther Day nanti Nelly dengan family akan pergi bercuti ke Langkawi. Eh kebetulan pulak plan sama hari dengan mother day..  Mungkin celebrate dekat sana jala..(*_*)


See yaaa..
XOXO


Review last year Mother Day

Friday, February 27, 2015

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

CLICK BANNER TO JOIN!


Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

***Jom ramai-ramai follow :)

Lumpuhkan Ingatanku



Lirik Lagu Lumpuhkan Ingatanku – Geisha
Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci
Bertanya, cobalah bertanya pada semua
Di sini ku coba untuk bertahan
Ungkapkan semua yang ku rasakan
Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Jangan sembunyi
Ku mohon padamu jangan sembunyi
Sembunyi dari apa yang terjadi
Tak seharusnya hatimu kau kunci
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Hapuskan memoriku tentang dia
Hilangkanlah ingatanku jika itu tentang dia
Ku ingin ku lupakannya
Lumpuhkanlah ingatanku, hapuskan tentang dia
Ku ingin ku lupakannya

Kau acuhkan aku, kau diamkan aku
Kau tinggalkan aku

*** Lagu nie Nelly dengar beribu-ribu kali pun masih akan sentap, terkedu, sendu..rasa nak nangis. Kalau lah boleh lumpuhkan ingatan ini, hapuskan tentang dia macam lagu nie. Nelly la manusia paling bahagia. Tak payah nak ingat or kenang kisah lalu yang pedih sampai sekarang masih lagi bernanah. Sometimes lagu dapat meluahkan apa yang terpahat dihati, tak perlu bina ayat untuk meluahkan. Biarkan alunan lagu seperti ini yang menyampaikannya.. :)

Tuesday, February 24, 2015

Entry untuk Si Dia (2nd Anniversary)

Assalamualaikum,

Mungkin ada yang baca title post dah cakap dalam hati "eleh anniversary pun nk kecoh". Tapi entry nie bukan utk korang..hehehe..

Entry nie khas untuk Mr.Bambam (kita pgl dia cmtu sbb dia comel). Baru-baru nie anniversary kita yang ke-2. Nelly bab-bab anniversary, hari lahir, memang Nelly amat alert. Semua orang yang rapat and Nelly sayang sure Nelly akan plan something untuk happy kan diorang. Sebab hari-hari camtu tak akan ada tiap-tiap hari. Kalau ada yang lupa sure Nelly akan touching. Tak tahu si dia stalker ke tak blog kita yang nie. Tapi kalau dia baca entry nie utk dia.. :)


Sayang,

Firstly saya nk terima kasih dengan awk sebab tahan dengan kerenah saya selama nie. Saya tahu perangai saya nie ada pasang surut, tapi awk tetap bersabar dan setia dengan saya. Dah banyak kita lalui bersama-sama, suka duka, jatuh bangun semua kita dah lalui bersama. Apa yang jadi tahun lepas memang tak akan saya lupa, tapi awk tetap bersama saya. Terima Kasih kepada TUHAN sebab DIA permudahkan segalanya. Saya harap hubungan kita ni bertahan sehingga ke jannah. Semoga awk terus bersabar dengan kerenah saya. Saya sayang awk. Terima kasih untuk hadiah anniversary nie, i really love it. Lepas nie dah tak ada la ye nak ngorat saya. Bijak bijak.. :P


Korang sure geli geli kan baca..sorry ye.. Saja je kita nak bagi dia kembang kempis baca entry nie. Biar dia tersenyum kucing depan komputer dekat office tu..Macam la selama nie kita tak tahu dia slalu stalker blog kita. "Awk dah kantoi sayang :P "

Nak tahu hadiah apa Mr.Bambam titeww kasi, cer tengok picture dekat bawah nie..cuba teka apa benda si dia kasi??? Hehehe...




** Jumpa di next entry, Nelly nak kongsi pasal my BFF bertunang. Happy sangat bila tengok dia happy. Tak sabar nak tgk dia naik pelamin.  



Friday, February 13, 2015

Gemuk??? Ohh Tidak !!!!

Assalamualaikum,


Semakin hari Nelly semakin risau dengan faktor berat badan yang semakin naik yang susah nak turun-turun. Mungkin faktor permakanan Nelly yang tak jaga, nafsu makan macam JIN . Stress oooo bila banyak baju dalam almari dah tak muat nak pakai. Lagi stress bila ada orang cakap "Badan dah naik (gemuk ) ek sekarang ". Rasa macam nak bagi fliying kick sebiji. Rindu gila bentuk badan zaman teenagers dulu.. Dulu muka bujur jer, selfie pun confident gila tapi sekarang tengok camera lari jauh-jauh. :)

Nak tahu berat badan Nelly berapa??? Cuba teka????   *_*

|




|




|



|



|



|



|

Jeng..... Jeng... Jeng..... 




Sekarang dah 71 kg daripada 57Kg.. Nelly naik  71-57 = 14kg weeeiii.. Nelly naik 14kg kot. Ini tak boleh jadi, kena keep slim balik. Camne ek nak kawal nafsu.. Cer cer la share tips korang.. *_*



Monday, January 5, 2015

When I Was Your Man Song

                                                             "When I Was Your Man"

Same bed but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio but it don't sound the same
When our friends talk about you, all it does is just tear me down
'Cause my heart breaks a little when I hear your name

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should've bought you flowers
And held your hand
Should've gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
'Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

My pride, my ego, my needs, and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made, ohh…
And it haunts me every time I close my eyes

It all just sounds like oooooh…
Mmm, too young, too dumb to realize
That I should've bought you flowers
And held your hand
Should've gave you all my hours
When I had the chance
Take you to every party
'Cause all you wanted to do was dance
Now my baby's dancing
But she's dancing with another man

Although it hurts
I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know

I hope he buys you flowers
I hope he holds your hand
Give you all his hours
When he has the chance
Take you to every party
'Cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done
When I was your man
Do all the things I should have done
When I was your man



# I dont know why I keep repeating listen to this song.. Lagu ni ada sesuatu aura yang boleh buat seseorang sedar sebelum terlambat. Menghargai selagi ada. Biar kita sendiri yang buat dari tengok orang lain buat benda yang nak sangat-sangat buat dekat orang yang kita sayang. Sure sakit kan, bila kita nak sangat buat untuk sesorang tu, tapi tak kesampaian then tengok orang lain lak yang buat apa yang kita impikan nak buat tuu..Fuhhh sakit ooo..rasa macam sakit terjun bangunan 20 tingkat. Rasa lebih baik mati dari tengok benda tu terjadi kan. sob sob.. :'(

Moral of the story, hargai apa yang ada depan mata..sayangilah dia selagi dia ada..Luangkan masa bersamanya.. Jangan sampai menyesal dikemudian hari. Listen to this song if rasa diri tu kejam sangat terhadap si dia.