Thursday, August 28, 2014

Jauh dimata dekat dihati


Walaupun kau jauh, tapi kau tetap dihati ku.
Darah yang mengalir ditubuhku tak akan memisahkan kita. 
Raub wajahmu sentiasa hadir dalam mimpi-mimpi ku.
Doaku buatmu, semoga kau sihat sentiasa.


Hye semua, tak tau la atas nie pantun ke, syair ke, sajak ke. Tapi yang pasti Nelly nak beritahu betapa Nelly rindu dia sangat. Rindu sangat-sangat. :(

Bapa kakak rindu bapa, walau dimana pun bapa berada akak doakan bapa sihat dan sentiasa happy dengan hidup bapa sekarang. InsyaALLAH dengan kuasa Tuhan. Suatu hari nanti kita jumpa. 

Gambar terakhir bersama dia March 2010




************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Thursday, August 14, 2014

Tube Parit dijadikan Bilik Hotel !!!


Assalamuailaikum..

Helloooo uallllsss..Apa habaq?? Hampa sihat ka??Cheq okok ja..Just malaih nak buat qeja. Boleh tak nak cakap lagu tu? (*bahasa utara). :)

Sometime manusia tak pernah bersyukur kan, dah dapat kerja pun dah bagus kan dari menganggur kerja tu reject kerja nie reject.

Kalau dah datang mood "malas" camni, mula la mood "holiday" nie ON. Lepas itu apa lagi, mula searching Agoda.com, Booking.com, Groupon, Air Asia nak tengok ada apa-apa promotion. Then tengah seronok surfing Nelly tertarik dengan satu hotel nie. Sangat unik and comel la bagi Nelly. I love it. Bilik yang dibina mengguna tube parit. Pelik kan??










Haaa, unik tak?? kalau nak pergi lepak-lepak bersantai sesuai la. Kalau untuk Business Trip memang haru biru jani nya. Nama Hotel nie Tubotel Hotel terletak di Pantai Chenang, Langkawi. Nelly baru 1st time tahu pasal hotel nie. Banyak kali juga plan nak pergi ke Langkawi. Suka dengan Sea View dia sebenarnya. Tubotel Hotel nie bukan bertaraf 5 Bintang, jadi sesuai la untuk Backpackers yang bercuti ala-ala budget holiday. Walaupun dia budget holiday, tapi bilik dia Sea View ok, direct kot dari bilik. Tu yang Nelly berkenan tu, nie la namanya cuti sambil melepak. Jom plan pergi bercuti !!!



************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love



Hye semua.. 

Jom join GA anjuran dari blog Melangkau Garisan (MG). Syarat yang senang. Hadiah yang menarik.. :)

#Klik banner untuk join#


Tarikh Tutup:
13 September 2014


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Saturday, August 9, 2014

Nak Menang RM100 ???


Hye semua. Selamat berhujung minggu.

Siapa nak menang RM100??? Siapa ahli 8Share???

8Share nak bagi rewards kepada semua ahlinya. Tunggu apa lagi. Jom join contest nie. Sini for more detail.


Apa itu 8Share??? 8Share nie boleh dikatakan macam Nuffnag juga la. Kita share advertisement diorang then diorang akan "Pay per click". Banyak dah blogger yang dah join pasal 8Share nie.Salah seorang daripadanya otai kita abang Hasrul Hassan. Pada siapa yang belum masih ada akaun, boleh la daftar Disini. Sambil berblog boleh dapat income sampingan.  

Berbalik pada tajuk utama RM100. Sempena Kemerdekaan yang akan tiba diorang berbaik hati nak bagi RM100 untuk korang. Hanya buat satu video singkat bertemakan "Di sini lahirnya sebuah cinta". Kalau nak tengok contoh video, klik Disini.

Cara-cara nak submit video korang macam dekat bawah nie.





Siapa yang selalu upload video di Youtube. Memang tak ada hal la nak join contest nie kan.


Tarikh Tamat : 9th September 2014.

Good Luck Uallllssss !!!


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Friday, August 8, 2014

Memory I Will Never Forget



Assalamualaikum Semua,

Salam jumaat.. Yeahhh esok sabtu cuti..Boleh rehat bangun lambat :)

My 25th Birthday Cake
Entry nie Nelly dedicate to all my love love yang meraikan birthday Nelly pada 22 Julai baru-baru nie. Im so surprise. Sangat-sangat terharu.Tak sangka Nelly dikelilingi oleh orang-orang yang menyangi Nelly. Syukur sangat. Sambutan Birthday kali nie memang Nelly tak akan lupa sampai bila-bila.

Tahun lepas birthday macam tak rasa birthday. Macam hari-hari biasa jaa. Ingat tahun nie lagi worst la, sebab jatuh bulan puasa pula kan. Tapi kali nie lain, family, kawan-kawan dan termasuk buah hati nak booked Nelly untuk dinner.

Im soo happy :)

1st day birthday, Nelly celebrate dengan momy Nelly dan family. Terharu sangat bila Momy Nelly excited nak celebrate birthday Nelly. Adik lelaki Nelly pun salah seorang master mind nak suprise kan Nelly. Thanks you Momy belanja kakak dinner and the present yang sangat cantik. Lagi terharu bila momy pergi sorang-sorang naik bus pula tu beli hadiah.

Adik lelaki yang teruja nak buat surprise untuk kakaknya

Thanks Momy untuk present, dinner and cake

Yang lawak nye, after dinner diorang kononya nak buat surprise potong kek dekat rumah. Tapi dalam perjalanan balik dalam kereta dah "Kantoi" suprise tu bila ada budak kecik mulut tak boleh simpan rahsia dah bisik dekat telinga Nelly.

"Kak Nelly, belakang kereta ada kek birthday kak Nelly. Makngah beli tadi dengan tok"

Haaa..budak pakai baju pink nie la bisik tadi tu. Nak tiup cake pun dia nak join. :)

2nd day birthday Nelly celebrate dengan kawan-kawan office. Memang tak sangka diorang dah ada surprise. Nelly tak pernah ada experience satu restoran nyanyikan birthday song untuk Nelly. Kenangan tu memang Nelly tak boleh lupa, merah satu muka. Rasa nak lari sorok muka.

Muka malu dapat cake

Tengok meja sebelah ramai sungguh, tu tak termasuk meja depan ,belakang. Serius malu, rasa nak lari.

Nelly memang tak syak langsung diorang punya plan nak tiup cake, nyanyi bagai. Patutla semua nak naik kereta asing-asing. Tak nak datang sekali satu kereta. Macam-macam alasan diorang bagi. Rupanya diorang dah atur plan, sorang beli hadiah, seorang beli cake and sorang lagi datang jemput Nelly.

Muka lepas malu dan happy dapat hadiah.


 Thanks You soo much Hema, Steven and Natasha for that celebration. Im soo surprise. Friend forever.

Kawan baik dekat Office. Kalau salah seorang tak ada. Sunyi office.

Hema dan Steven.

Penutup Birthday, celebrate dengan Buah Hati Tercinta. Actually Birthday Eve dah celebrate dah dengan dia. Nie kira kali kedua la celebrate dengan dia. Sekali lagi I have birthday song sing dekat Red Box Karaoke Room. Terkejut bila tengah seronok nyanyi-nyanyi,lagu bertukar jadi birthday song. Ingat lagu rosak ka apa kan. Lepas tu ada pelayan masuk bawa kek. Thanks you sayang, im soo happy. You are the most most good Boyfriend. Ramai-ramai yang Nelly kenal you are different. Im soo happy with you. Thanks for all dear.

Sorry gambar cake tak sempat snap. Hanya tinggal Tag birthday name ja.. :)


Akhir sekali Terima Kasih banyak kepada semua wishes korang di Facebook, Private Messager, We Chat. Thanks You sooo much pada kawan-kawan yang berikan hadiah birthday.. Love u alllsss.. :)



************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Thursday, August 7, 2014

Giveaway #CikMielaBukaKedai



Assalamulaikum. Giveaway ini dibawakan oleh Cik Miela sempena pembukaan kedai Ladya Shops


Hadiah:
1x Long dress
1 x Long Tee
1 x Toup RM10 
30 x mystery gift untuk 30 peserta pertama
Gambar hadiah: 


Klik sini untuk join



************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Saturday, August 2, 2014

Nelly nak beraya !!


Assalamualaikum..

Masih di bulan Syawal kan? So tak terlambat la Nelly nak beraya dengan korang-korang diseluruh pelusuk dunia. Bagus juga ada blog nie kan, boleh beraya sekali GUS senang, yang penting niat ikhlas nak #Kosong-kosong.

Hmm hmm..Bismillah.. :)

" Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua. Nelly susun sepuluh jari nak minta ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa dari segi penulisan, percakapan. Yang mana kenal Nelly, dari jauh or dekat. Kalau ada terasa ke apa ke, Nelly minta maaf ye. Kita kosong-kosong ye..Meh nak laga-laga pipi dan huggg meh.. "




************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.