Saturday, June 28, 2014

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan


Assalamualaikum,

Esok kita dah mula start puasa ramadhan. Dah bersedia belum?Bersedia ke tak kita kena juga lakukan dengan iman. Semoga semuanya dipermudahkan dan puasa kita diterima-NYA. Good luck uallss...

Ha dah hafal niat puasa?? Mana tahu, setahun sekali baca, tu yang boleh lupa tu. Pada siapa lupa, print dan lekat dekat dapur, lepas makan terus baca.


Selain dari "Niat" kita kena jaga adab kita juga time puasa, barulah lengkap. Actually nie ja salah satu cara untuk buat diri Nelly sedia menyambut Ramadhan. Korang dah bersedia belum??? 



Tahun nie berpuasa tanpa bapa lagi, apa khabar dia ye. Selalu kalau time bulan puasa, bapa lah orang paling kalut (sibuk) skali. Dia rajin masak, sekali masak macam nak panggil satu kampung makan. Selalunya dia yang akan sediakan makanan untuk bersahur, mummy Nelly tak payah la susah-susah nak sediakan makanan bersahur. Semua nya dah siap masak malam tu, bangun hangat ka ja.


"Bapa walaupun bapa jauh, tapi bapa tetap dekat dihati kakak. Kakak disini sentiasa mendoakan kesihatan bapa. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Bapa. I miss u and always LOVE you"




************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

3 comments:

  1. Nice sharing Nelly, salam Ramadhan. :)

    ReplyDelete
  2. Salam Ramadhan..same laa..rindu jugak nak puase ngan family. Huhu

    ReplyDelete

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)