Friday, June 13, 2014

My Best Friend Birthday


Hye semua..

Dah lama tak sembang dekat blog. Selalu update pasal Giveaway ja kan. Jom ramai-ramai memeriahkan lagi  Giveaway yang ada. Bukan apa melalui nie kita boleh tambah kenalan, untung-untung boleh menang hadiah. Sambil berblog, boleh dapat hadiah.

Okey, hari nie nak cerita pasal Best Friend Forever (BFF), Nelly pasti semua ada BFF, mama korang pun boleh jadi BFF. Macam Nelly sendiri BFF Nelly adalah mummy Nelly. Nelly tak ada rahsia dengan dia. Buruk or baik semuanya Nelly cerita. Mummy seorang yang paling memahami Nelly. Walaupun benda yang Nelly cerita or buat tu salah. Dia tak akan marah Nelly tapi dia cuba faham dan beri nasihat dengan cara baik. Sebab itu Nelly selesa nak bercerita or meluahkan pada dia. Mummy pula kalau sekali pandang lebih kurang sebaya dengan Nelly. Macam adik and kakak. Tak percaya, tengok nie.=)


My 1st BFF was my Mother.

Selain Mummy Nelly. Nelly ada sorang lagi BFF. Actually ramai BFF Nelly, tapi tu zaman sekolah la. Lepas habis sekolah semua dah berpecah, dah ada kerja masing-masing lepas itu jadi tak rapat. Contact sekali sekala ja. So tinggal la BFF Nelly sorang nie. Kira dia tangga tertinggi la di hati Nelly. Nama dia Farhana. Kami kenal dah 7 years. Waktu itu kami sama-sama satu course zaman study dulu. Time zaman study kalau tak ada BFF macam dia, tak tahu la nak lalui cmne. Jiwa tak kental boleh nangis guling-guling ooo bila tengok assignment banyak dengan due date dekat-dekat. Farhana jugalah Final Project Partner and Assigment Partner Nelly. Semua kami buat sama-sama. Susah senang waktu study, kami sama-sama lalui. Dia kerap berkampung dekat rumah sewa Nelly untuk siapkan tugasan lecturer bagi. Kira tidur makan semua sama-sama la.

Cmne kami boleh rapat mungkin sebab kami satu kepala and memahami each other. She is the most Sweet Best Friend for me because she hate all the people that i do. Dia juga akan benci sesiapa yang sakitkan hati Nelly and Nelly pun sama. I hate her Ex Bf, because her EX broke her heart. Tak sanggup tau tengok dia sedih. Sharing, talking and laughing bersama dia buat kami jadi makin rapat. Farhana seorang yang out spoken. Dia akan cakap benda yang dia rasa betul, kalau terasa sorry to say la.

Ini la dia Siti Farhana, My 2nd BFF 

Ini kenangan kami bergambar di Bangunan Makmal sementara tunggu lecturer datang

Time nie Nelly dan Family bercuti ke Melaka, Ana join sekali.

Kami bercuti ke Kuala Lumpur dan Genting ( Picture nie dalam cable car Genting)

Kami bergedik bersama gadis-gadis muka ala-ala cartoon nie.


Enjoy spend time together


Bergambar atas pelamin di Langkawi, Semoga kami cepat-cepat bertemu jodoh. Tak sabar nak makan nasi minyak masing-masing

We love each other.. FOREVER..

Mandi manda di Bukit Merah LakeTown Resort.

Rindu nak hug dia kuat-kuat. Hugging each other adalah terapi terbaik untuk menghilangkan kesedihan.

 Pesta Pulau Pinang


Bergambar buat kali terakhir di Jabatan IT tempat kami menuntut ilmu.

Hari paling bermakna buat kami, setelah penat lelah bersengkang mata siang dan malam


Mesti korang pelik why suddenly Nelly update entry pasal BFF nie. Actually semalam birthday Farhana. Jadi untuk menghargai persahabatan kami Nelly update pasal dia. "Ana, Happy Birthday. Terima kasih jadi kawan aku auuuw..hang la kawan yang paling awesome yang aku ada I LOVE U SOO MUCH.. "




Ucapan Birthday buat Farhana


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

7 comments:

  1. bff yang first tue,nampak memang macam sebaya..nampak muda la mak nelly..
    Cik Nur pun ada sorang bff...susah & senang mesti sama2..happy belated birthday tuk bff nelly ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Susah kan nak dapat BFF yang ada bila kita nangis n gelak kan..btw tq for the wish..nanti Nelly sampaikan wish tu ye..:)

      Delete
  2. hepi besday buat kawan Nelly tu yea.. =)

    ReplyDelete
  3. ye laaaaa...mcm adik kakak jee nmpk Nelly ngn mummy tuu...
    Untung laa ade BFF....moga persabatan Nelly & Ana....berpnjgn smpai bila2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks you doakan kami shalimar..love u laaa..:)

      Delete
  4. ni yg syok baca blog ni..sebab ramai marka2 lawa..seronokknyaa....bleh baca sambil tengok marka cun2..hehehe..saja melawak ja nooo saja singgah maii..Igt blog Nelly yg rappers tu..tu yg aku terjah laju macam Dodge Challenger SRT ni..tapi ok gak lah..Nelly Sapri cun..xrugi mai sini heh heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiiii..nie nak bulan puasa..belajar2 la kawal mata tu ye...btw thanks you singgah ye..

      Delete

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)