Wednesday, May 14, 2014

Nyah fikiran Jahat untuk Maju



Hye.. Siapa dekat sini yang suka fikir or menyesali masa lampau/lepas dia?? Nelly salah sorang dari orang tu!!! Nelly selalu cakap, Kenapa dulu aku tak buat camni? Kenapa dulu aku pilih dia?? Kenapa dulu aku tak pergi belajar dekat sini?

Tak cantik kan cara Nelly berfikir, benda-benda nie la yang buat Nelly hilang keyakinan diri. Kadang-kadang rasa rendah diri dan selalu membanding-bandingkan diri Nelly dengan diri orang lain. Kenapa aku tak cantik macam dia?? Memang tak bagus ada sikap macam nie.

Apa yang Nelly buat, Nelly cari semangat diri dan bagi semangat pada diri Nelly sendiri. Nelly just fikir positive ja, pada setiap yang Nelly buat..Setiap kali fikiran "Jahat" datang nak singgah ja..Nelly tepis awal-awal, Nelly fikir apa yang Nelly ada sekarang, Nelly bangga dan hargai apa yang Nelly ada. Nelly fikir orang lain ada yang lebih teruk nasib dia dari Nelly. At least Nelly masih ada ibu bapa, ada family yang sayang Nelly. Ada sahabat yang sentiada ada susah senang Nelly. Bukan senang tau nak cari sahabat yang boleh nangis dan ketawa dengan kita.

Actually hidup nie, kita kena main redah jaa..Walau camne pun, kita tetap kena atasi dia juga kan. Kita kena lalui juga walaupun kita tak nak dan tak suka. Just lakukan yang terbaik buat masa depan kita jala, walaupun tak suka. Just fikir, apa yang berlaku sure ada hikmah. Nothing happens without a reason.



So start today, kena bersihkan minda yang kotor-kotor tu. Sentiasa fikir positif supaya Nelly dan anda tidak tertinggal jauh. Maju dan mundur kedepan. U can do it Nelly !!! 



Yeahh Jom kita semua Majukan Diri
Cinta Nelly

2 comments:

  1. semua org mesti akan rasa kesal dgn perkara yg dah lepas.. tp bila kita dah sedar,, mesti kena ada keberanian utk berubah.. chaiyok!!!

    btw, zati klik libresse sini (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa..btl tu zati..kena ada keberanian utk berubah...thanks yaa.. =)

      Delete

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)