Wednesday, May 7, 2014

Kenapa Rezeki Susah Nak Masuk? Ini puncanya.


Assalamualaikum..

Hye awk awk..Rini Nelly nak share untuk renungan kita bersama.. Kadang-kadang Nelly pernah gak cakap pada diri.. “Kenapa la, baru ja dapat gaji. Tapi duit tak pernah nak cukup. Nak gaji banyak mana pun tak tahu”. Nampak tak keluhan orang tak pernah bersyukur macma Nelly nie? Mungkin kita semua tak pernah sedar, rupanya ada kekurangan pada diri yang kena diperbaiki. Nie tak, selalu salahkan takdir dan bila orang lain bahagia sikit, mula rasa iri hati dengan kesenangan dan kebahagiaan orang itu. Manusia memang tak boleh lari dari benda cmni semua. Itu hakikatnya !!


Renung-renungkan ayat dibawah. Semoga kita semua berusaha berubah menjadi yang lebih baik. Semua yang terjadi pasti ada hikmahnya. Muhasabah diri itu penting. Only u can control your mind and your heart. 
Amalkan doa ini, InsyaALLAH..Rezeki itu kerja DIA..


Nak lebih berkat, sedekah AL-Fatihah pada kedua ibu bapa kita. Hidup kita akan berkat dunia akhirat. Jujurnya, Nelly tak pernah buat amalkan buat cmni. Terasa sangat kerdil diri ini, selepas ini Nelly akan cuba amalkan Al-Fatihah untuk bapa n mummy Nelly. Jom kita semua amalkan. Besar faedah nya..Mari perbaiki diri bersama Nelly.
Cinta Nelly.
2 comments:

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)