Friday, May 30, 2014

Segmen : Jom Teka Barang by Dik An


Assalamuilaikum..

Jom join Segmen dari blogger Dik An

-Klik Banner untuk Join-


Hadiah :

2 x Topup RM 10
2 x Topup RM 5
5x bloglist untuk June.

Segmen tamat  pada 31May 2014.


Jawapan Nelly ialah Teddy Bear


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Wednesday, May 28, 2014

Terima Kasih Pengomen Tegar


Hye semua,

Kini telah hampir 6 bulan Nelly berblog..Cepat ja rasa masa berlalu..Nelly akui masih banyak Nelly kena perbaiki dari segi entry dan penulisa untuk pembaca-pembaca yang sudi singgah. Terima kasih yang beri tunjuk ajar dan share entry-entry yang berguna untuk new blogger.

Di kesempatan ini Nelly nak ucapkan beribu-ribu + jutaan terima kasih kepada semua blogger yang rajin mengomen setiap entry Nelly. Untuk membalas jasa anda Nelly telah buat satu review "Pengomen Tegar" di di timeline Nelly. Ini saja cara yang boleh membalas jasa anda.

Thanks You Sooo Much..

Ini la 9 wajah-wajah yang rajin singgah blog Nelly dan komen. Love u all..






************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Segmen Blogwalking by Izzati Amira


Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !

Bukti to Izzati =)


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************


**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Tuesday, May 27, 2014

Patung KAX bergambar dengan Artis


Hye Semua Warga Blog

Korang perasan tak,sejak kebelakangan ramai artis yang bergambar dengan Patung comel yang warna Purple and Blue. Sungguh kiut miut, rasa geram nak peluk-peluk bila tengok. Pada pengemar patung kiut miut camni, sure tertanya-tanya.Patung apa tu ek? Mana nak dapat??

Najwa Latif dengan Peachy

Nad Zainal and Dolly

Dafi dan Joey

Nellydia Senrose dan Jasper


Kesemua 8 ekor Patung comel ini menggelarkan diri mereka KAX. Berjantina lelaki dan perempuan. Yang istimewanya, semuanya KAX ada nama khas dan masing-masing ada karakter dan personaliti tersendiri. 

Yang mana KAX paling comel ??

Untuk pengetahuan, KAX sudah dilancarkan baru-baru nie sempena demam bola sepak PIALA DUNIA yang akan melanda seluruh dunia tak lama lagi. Wahhh, boleh bawa KAX menonoton bola sekali.

Dengar kata Patung KAX juga ada dilukis diterowong Stesen LRT Masjid Jamek.Diorang ambil masa 2 minggu untuk siapkan gambar-gambar Patung KAX.

Teror gila siapa yang lukis..Nelly kagum.


Sooo cute...

KAX..yeahh...


Dekat mana nak dapatkan patung kiut miut nie?? Haaa..nie peluang baik kepada semua pengguna Celcom Xpax, korang hanya perlu melangan mana-mana Pek yang ditawarkan dibawah nie dengan belanja hanya RM7 seminggu, dari Isnin  hingga Ahad . Untuk keterangan lanjut dekat SINI.


Wahh, Senang kan nak dapatkan Patung KAX nie. Tunggu apa lagi, jom kita ramai-ramai berselfie dengan patung KAX sebelum habis. Terjah lawan web www.kax.com.my for more info.


************************** PESANAN TUAN BLOG ***************************


**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.




Selamat Berselfie dengan KAX
Cinta Nelly





Friday, May 23, 2014

Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih




Syarat-syarat penyertaan:
  1. Mestilah mempunyai blog/website dan akaun Google+.
Tugasanya tersangatlah mudah, nak join sila ikuti langkah-langkah dibawah ini:
  1. Buat satu entry bebas yang bertajuk "Giveaway RM300 By Blog Pancing Elih".
  2. Follow blog ini dan Follow Google+ saya. 
  3. Letakkan banner giveaway diatas. Dan, link kan ke entry ini. 
  4. Jangan lupa tinggalkan link entry anda di ruangan komen dibawah.
Pemilihan pemenang:

Pemilihan pemenang akan ditentukan 100% oleh uncle Random.org. So, kebarangkalian untuk anda semua menang adalah adil dan saksama.

Hadiah-Hadiah Giveaway:

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut;
  • Tempat Pertama: 1 X RM100
  • Tempat Kedua: 1 X RM60
  • Tempat Ketiga: 1 X RM40
  • Hadiah Saguhati: 5 X RM20

Hye semua,
Jom join GA dari blog Blog Pancing Elih anjurkan. Hadiah boleh tahan lumayan. Rugi tak join. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 04 Jun 2014.


Klik SINI untuk join

Nelly peserta no 125 :)



*********************************************************************


**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Wednesday, May 21, 2014

Mother Day Celebration



Assalamualaikum Semua,

Walaupun hari ibu dah lama berlangsung tapi sy tetap nak kongsikan dengan korang gambar-gambar celebration Hari Ibu baru-baru nie..Sibuk sikit tak sempat nak share. Jom layan picture Mother Day yang berlangsung 11 May 2014 haritu.


Tiada yang istimewa buat seorang anak apabila tengok ibunya tersenyum riang. SAYA SAYANG MAK SAYA..


My VVIP.. My beloved mother.



MY VVIP also my Grandmother  and Makcik



Muka-muka keriangan yang bergelar ibu


My Big Family di Lobby Hotel


Nampak tak bag besar my mum pegang, tula hadiah untuk dia sempena mother day

Sekali sekala makan camni..memang best..kalau selalu boleh kayap..



Geng-geng yang suka kambing pangang. Nelly tak suka makan kambing.


Antara hidangan buffer yang hotel sediakan


Ada yang terliur tak?



Oh ya, Jangan lupa tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.



Salam Petang
Cinta Nelly.

Monday, May 19, 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah!




KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam


**Jom ramai-ramai join..GOOD LUCK Semua!!



*********************************************************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Friday, May 16, 2014

Cikguku..Selamat Hari Guru




Di kesempatan ini Nelly nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua cikgu-cikgu Nelly dari Sekolah SMK dan SK Convent Pulau Tikus, Pulau Pinang, Pensyarah-pensyarah Politeknik Seberang Perai dan Giatmara Tanjung Pulau Pinang. Walaupun mungkin cikgu-cikgu lupa anak murid cikgu nie, tapi Nelly tak pernah lupa ilmu dan tunjuk ajar yang Cikgu curahkan utk Nelly..Just nama cikgu ja kadang-kadang tak ingat..hehehe..Semoga ALLAH sahaja membalas jasa Cikgu dalam membimbing kami menjadi insan yang berilmu. 

Rindu nak conteng papan hitam dekat sekolah



**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.



Sayang cikgu-cikgu
Cinta Nelly



Thursday, May 15, 2014

Segmen Blogger Aktif



Assalamualaikum..

Anda masih aktif berblogging ?
Jom sertai segmen mudah ni.
Tak pasal-pasal dapat traffic free, follower free .
Yang paling penting blogger's friendship .



Klik banner untuk join the community :)

Good Luck !


*********************************************************************


**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.

Wednesday, May 14, 2014

Nyah fikiran Jahat untuk Maju



Hye.. Siapa dekat sini yang suka fikir or menyesali masa lampau/lepas dia?? Nelly salah sorang dari orang tu!!! Nelly selalu cakap, Kenapa dulu aku tak buat camni? Kenapa dulu aku pilih dia?? Kenapa dulu aku tak pergi belajar dekat sini?

Tak cantik kan cara Nelly berfikir, benda-benda nie la yang buat Nelly hilang keyakinan diri. Kadang-kadang rasa rendah diri dan selalu membanding-bandingkan diri Nelly dengan diri orang lain. Kenapa aku tak cantik macam dia?? Memang tak bagus ada sikap macam nie.

Apa yang Nelly buat, Nelly cari semangat diri dan bagi semangat pada diri Nelly sendiri. Nelly just fikir positive ja, pada setiap yang Nelly buat..Setiap kali fikiran "Jahat" datang nak singgah ja..Nelly tepis awal-awal, Nelly fikir apa yang Nelly ada sekarang, Nelly bangga dan hargai apa yang Nelly ada. Nelly fikir orang lain ada yang lebih teruk nasib dia dari Nelly. At least Nelly masih ada ibu bapa, ada family yang sayang Nelly. Ada sahabat yang sentiada ada susah senang Nelly. Bukan senang tau nak cari sahabat yang boleh nangis dan ketawa dengan kita.

Actually hidup nie, kita kena main redah jaa..Walau camne pun, kita tetap kena atasi dia juga kan. Kita kena lalui juga walaupun kita tak nak dan tak suka. Just lakukan yang terbaik buat masa depan kita jala, walaupun tak suka. Just fikir, apa yang berlaku sure ada hikmah. Nothing happens without a reason.



So start today, kena bersihkan minda yang kotor-kotor tu. Sentiasa fikir positif supaya Nelly dan anda tidak tertinggal jauh. Maju dan mundur kedepan. U can do it Nelly !!! 



Yeahh Jom kita semua Majukan Diri
Cinta Nelly

Wednesday, May 7, 2014

Kenapa Rezeki Susah Nak Masuk? Ini puncanya.


Assalamualaikum..

Hye awk awk..Rini Nelly nak share untuk renungan kita bersama.. Kadang-kadang Nelly pernah gak cakap pada diri.. “Kenapa la, baru ja dapat gaji. Tapi duit tak pernah nak cukup. Nak gaji banyak mana pun tak tahu”. Nampak tak keluhan orang tak pernah bersyukur macma Nelly nie? Mungkin kita semua tak pernah sedar, rupanya ada kekurangan pada diri yang kena diperbaiki. Nie tak, selalu salahkan takdir dan bila orang lain bahagia sikit, mula rasa iri hati dengan kesenangan dan kebahagiaan orang itu. Manusia memang tak boleh lari dari benda cmni semua. Itu hakikatnya !!


Renung-renungkan ayat dibawah. Semoga kita semua berusaha berubah menjadi yang lebih baik. Semua yang terjadi pasti ada hikmahnya. Muhasabah diri itu penting. Only u can control your mind and your heart. 




Amalkan doa ini, InsyaALLAH..Rezeki itu kerja DIA..


Nak lebih berkat, sedekah AL-Fatihah pada kedua ibu bapa kita. Hidup kita akan berkat dunia akhirat. Jujurnya, Nelly tak pernah buat amalkan buat cmni. Terasa sangat kerdil diri ini, selepas ini Nelly akan cuba amalkan Al-Fatihah untuk bapa n mummy Nelly. Jom kita semua amalkan. Besar faedah nya..



Mari perbaiki diri bersama Nelly.
Cinta Nelly.




Monday, May 5, 2014

Our Big Day Anak-Anak



Hye semua..Salam Isnin.

Sedar tak korang lagi seminggu ja korang ada “Big Day”. Bukan “big day” yang kahwin tu. Big day yang Nelly maksudkan adalah Hari Ibu. Siapa dekat sini yang tiap-tiap tahun tak pernah lupa Hari Penting nie?? Kredit untuk anda yang tak pernah lupa untuk menyambut Hari Ibu, betapa beruntungnya Mama korang dapat anak macam korang. Nelly pun selalu lupa juga. Tapi sejak Bapa Nelly jauh. Nelly jadi lebih menghargai pada Mum Nelly, sebab sekarang Nelly tinggal dia sorang.




Tapi dari info yang Nelly dapat Sambut Hari Ibu itu HARAM, betul ka?? Emm tapi ada dari info lain  yang Nelly baca Sambut Hari Ibu itu HARUS. Diorang berpandangan harus kerana meraikan serta memuliakan ibu adalah Bid’ah.  Bid’ah adalah tidak disuruh oleh Islam dan tidak juga dilarang kecuali mengikut agama yang terpesong. Jika sambutan lahir dari segi kemurnian,menyeru kepada berlaku baik kepada orang yang berhak mendapat kebaikan seperti ibu, nenek, mak mertua maka Islam memberkati.

Jadi semuanya bergantung pada niat seseorang itu. Nelly sambut Hari Ibu sebab Nelly menghormati dan menghargai pengorbanan Mummy Nelly. Ada orang persoalkan kenapa kena sambut sehari ja? Setahun sekali pula tu. Bukankah kita kena menyambut tiap-tiap hari kalau dah nak menghormati dan menghargai? Larat ke korang nak menyambut tiap-tiap hari? Larat ke korang nak bawa Ibu korang makan besar tiap-tiap hari. Hari-hari lain cukupla dengan menghormati, dengar cakap Ibu, beri kasih sayang sepenuhnya pada Ibu, sentiasa mendoakan Ibu korang.

So Hari Ibu nie, just bagi something special sikit la. Bawa Ibu korang makan-makan, beli something yang dia suka. Tak mahal pun tak apa, asalkan ada semething yang boleh dia kenang.  Ada bagus juga diadakan Sambutan Hari Ibu nie, sekurang-kurangnya boleh sedarkan “Si Tanggang Moden” supaya lebih menghargai jasa dan pengorbanan Ibu.

Sempena Hari Ibu tak lama lagi. Nelly ada selitkan Doa Buat Ibu. Semoga kita semua tergolong dikalangan Anak yang sentiasa membahagiakan Ibu Bapanya.


Btw, ini la Puan Zeyati, Mummy tercinta Nelly. Mummy, Terima Kasih kerana sentiasa ada untuk kakak. I love you Mum, I love you EVERYDAY.





Selamat Hari Ibu Dari,
Cinta Nelly



Thursday, May 1, 2014

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven



Hye semua..

Selamat Hari Perkerja kepada semua perkerja diseluruh Malaysia. Cuti-cuti nie buat apa tu? Kalau bosan-bosan tak tahu nak buat apa? Jom join 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven dari blog Fuza Mana tahu rezeki awk, awk, awk, luar sana.


http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Laca Heaven dan Follow blog Mia Liana

2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

4. Tinggalkan URL entri ke dalam ruangan komen INI

5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org

6. Giveaway akan Tamat pada jam 11.30 malam, 12 Mei 2014


Nelly dah join, sekarang giliran anda.. =)


*********************************************************************

**Minta sila tekan butang "LIKE" Online Business Nelly iaitu Nellys Collection dekat bawah nie. Terima Kasih kepada yang telah "Like". Thanks for your support.