Monday, April 28, 2014

Tak Ada Lagi Public Phone Di Penang



Hye semua, salam tengahari dah lunch?? Today is Monday, sure siapa yang berkerja hari nie bermalas-malasan nak buat kerja kan. Nelly sendiri tergolong dalam golongan tu..HIGH FIVE untuk yang semangat nak berkerja hari Isnin.

Korang nak tanya sikit. Kawasan tempat korang tinggal ada lagi “Public Phone”  tak? Nelly sebelum nie memang tak ambil tahu pasal “Public Phone” nie. Seingat Nelly last sekali Nelly guna “Public Phone” nie 5 tahun lepas kot. Masa tu time dekat zaman poli, tu pun sebab terdesak kredit handphone tak ada.

Nak dijadikan cerita, semalam bateri phone Nelly habis dan Nelly kena buat urgent call. Nelly sorang time tu, kalau tak boleh pinjam handphone orang. Powerbank pula Nelly lupa bawa. Jenuh dari satu tempat ke satu Nelly cari “Public Phone”. Pondok telefon ada, tapi bila angkat gangang line tak ada. Memang sakit hati, boleh dikatakan 5-6 biji pondok telefon Nelly singgah. Tapi semua tak boleh pakai. Then baru Nelly sedar memang diorang dah tamat kot servis “Public Phone” dekat Penang nie. Dekat penang ja ka yang dah tamat servis or tempat lain ada lagi??

Kenapa la Telecom tak baiki “Public Phone”, mana tahu kalau terdesak macam Nelly. Tak kan nak tahan orang minta pinjam handphone. Nak kena pergi report kat Telecom nie. Kalau dah tak nak buat buat “Public Phone”, please angkat simpan pondok telefon tepi-tepi jalan tu. Buat semak ja.

Bawah nie ada caption public fon yang sempat Nelly tangkap, untuk jadikan bukti pada abg telecom nanti kalau Nelly pergi buat aduan.hahahaha…



Cinta Nelly

7 comments:

  1. salam isnin...isnin je mesti pnykt 'M' pun dtg..same la kite..hihi...
    area tmpt nur pun same...mula2 lalu pondok telefon tue ade lg...pastu lame2 ngan pondok2 tue sekali hilang...terus xde...zaman skang nie semua dah pkai handphone kan...klu dulu sampai beratur la nak tnggu turn guna phone kat pondok tue...tp bile kes emergency macam Nelly nie susah gak kan kalau xde public phone...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taw tak apa Nur..bila emergency cmni memang baru sedar betapa penting nya public phone..nasib baik ritu still time siang..kalau tengah-tengah malam..hp kena ragut..tak ke nangis tengah jalan..

      Delete
  2. Replies
    1. Agak-agak kalau Nelly buat laporan, depa nak layan x?

      Delete
  3. memang benar nelly bukan kat penang je satu malaysia pun payah dah nak jumpa public phone yg elok utk digunakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke, lepas nie Nelly nak snap pic public fon banyak yang mana tak boleh guna..nak buat laporan..kalau Telecom dah tak nak buat servis telefon..better angkat ja pondok telefon tu..buat malu ja orang luar datang Malaysia.

      Delete
  4. thanks visit blog mya. mya follow sini balik. tapi betul, if emergency nak guna public fon susah kan if rosak. hmm

    ReplyDelete

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)