Tuesday, April 1, 2014

My Childhood Activity


Assalamualaikum..

Hye all..How r u today??? Sekarang dah datang musim hujan. Jaga kesihatan ye, jangan selalu mandi hujan pula. But u know what, Nelly pernah try mandi hujan depan rumah dengan sengaja. Siapa pernah???

Lepas ja dapat keizinan my mum. Time tu pula mood mumy baik, mumy APPROVE. Apa lagi, terus lari keluar, tak salin dah baju,guling-guling dekat halaman best ooooo. Nelly tinggal rumah kampung masa tu. Jiran-jiran lalu semua geleng kepala, buang tabiat diorang nie bagi anak mandi hujan depan rumah. Hujan lebat time tu, tak deman pun. hahahaha..That was a sweet memories of my childhood. Kawan-kawan sebelah rumah jeling ja, jeles ler teuww tak dapat sama.

Ha cmni la cara kitorang mandi. Siapa yang membesar dekat kampuang, memang diorang boleh feel keadaan camnie.




Memang "Havoc" giler. Selama nie kena hujan ja cepat-cepat lari masuk rumah. Kalau tak kena marah. Takut deman la apa laaa.. U know la parent, diorang paling risau bila anak diorang demam.

I'm proud di besarkan di kampung. Siapa yang membesar di kampung for sure korang pernah main permainan cmni.

Pukul Berapa Datuk Harimau???? 

Tuju Goli

Tuju Kasut
Gasing

Jengkek-Jengkek

Ha pernah main tak korang?? Fun gila kan..Permainan nie, bukan saja laki ja main, kami girls pun main ok. Tak payah nak pakai modal pun main game cmni. Just cari ramai-ramai geng then dah boleh start dah game. Kampung kitorang dulu ramai geng. Lepas balik sekolah pukul5 camtu semua dah berkumpul. Memang geng sentiasa ada.

I hope permainan cmni tak akan pernah pupus. Still segar dijiwa adik-adik kita. From this game la Nelly learn camne nak berkawan, camne nak work into the team, camne nak help each other. Even ada yang gaduh-gaduh, but after that ok balik. Gaduh tak ambil dalam hati pun.

Parent please allow anak-anak korang. Jangan asyik bagi main video game ja, karang anak-anak tak pandai bergaul tak pasal-pasal jadi kera sumbang.

# Word of the day



Bye semua,

Salam Sayang dari,
Cinta Nelly.




1 comment:

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)