Friday, April 11, 2014

How Song Change Your Feeling




Assalamualaikum..

Helloo guys, pernah baca dengar lirik lagu di atas?? Nelly suka dengar dan hayati lagu yang ada meaning or ada kena mengena dengan hidup Nelly. Bila Nelly dengar lagu, I straight away think of something or somebody. Then start to dreaming and termenung sampai nak terkeluar biji mata. Honestly, Nelly boleh dengar lagu yang sama ulang-ulang tanpa jemu.

Kadang-kadang mulut tak terkeluar dengan kata-kata, perasaan benci, marah, pasrah or dendam so Nelly selalu unggapkan dengan lagu. Sometime lagu boleh buat Nelly “cold down”, berhenti berharap and start to think positive.

“Kalau dia dah pilih orang lain that mean dia tak nak dekat kau. So what u sad for”. 

Something macam tu la Nelly will “cold down”. Then Nelly akan cuba void dari fikir "si dia".
Macam lagu di atas, Nelly highlight dengan lirik yang nie.


Lirik nie dah memang terang, tak perlu nak hurai.

“ Kau datang kepadaku, bila dirimu dilukai, dan bila dia inginkan kau kembali. Kau tinggalkan aku”. 

Wow !! Its soo Rude wei.  Memang la manusia berhak diberi peluang kedua, but for me i more prefer bagi peluang pertama kepada orang yang setia menunggu dan lebih menghargai Nelly.  Jadi !!

“Please!! Stay away from me, go to her because you have chosen her. My love is not deserve for you anymore.“

So when people ask me, what song I love to hear? Nelly akan jawab lagu yang ada meaning dalam hidup Nelly. Song can make me more crying, song can make me feel im perfect, song can make me rasa nak jadi jahat demi pertahankan my hak, song can make me feel Nelly la wanita paling bahagia. Tengok! nampak tak  macam mana Song can change my feeling.  J  

# word of the day




Music is my life
Cinta Nelly


No comments:

Post a Comment

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)