Wednesday, January 1, 2014

Hye-hye 2014

Happy New Year !!!

Thanks to 2013 untuk semua pengalaman, cabaran, suka-duka. Semua tu memang tak dapat nak dilupakan. Kenangan 2013 akan menjadi ingatan dan iktibar buat diri sendiri.

Banyak sebenarnya kenangan pahit manis 2013. Tapi nelly tak nak rasa sedih untuk meningalkan 2013. Kenapa?? Adalahhhh!! *cewah ada hati nak berahsia..

So jom imbas sedikit kisah nelly pada tahun 2013.

Bertukar tempat kerja. Sekarang kerja di bahagian IT, study pun IT juga. Kalau nak tanya sama tak apa yang kita stdy dengan kerja. Jawapannya, memang totally different. Boleh dikatakan 10% ja yang ada kaitan.


 Bersama rakan kerja melawat Rumah Kanak-Kanak Taman Bakti, Kepala Batas Penang. Bila tengok kanak-kanak kat sana, sayu rasa hati buat nelly rasa nak lari-lari and peluk cium my mum and dad sambil cakap "Nelly sayang sangat2 kt diorg". Tolong la hargai ibu bapa anda and bersyukur pada apa yang anda sekarang. Kalau kecil-kecil dulu menangis guling-guling kat ibu bapa kita sebab tak dapat apa yang kita nak, better minta maaf sekarang. At least kita tak ditempatkan dirumah tu.



1st time join gotong royong buat Bubur Lambuk untuk disedekahkan kepada muslin pada bulan ramadhan. Habis gotong royong buat bubur nie, kitorg packing letak dalam bekas then kul5 terpacak depan Hotel edarkan bubur nie. Pengalaman yang menyeronokkan.



Bercuti sambil attend weeding cousin Sulaiman yang langkah bendul. Cucu sulong Nelly tapi tak ada jodoh lagi so dia kawen dulu. Sulaiman nie cucu no3..Muda lagi dia nie, baru 21 tahun tapi cmne la ye dia nak arrange family dia..



Raya 2013 whole family Zetty's with yellow colour..2012 semua blue. 2014 wait and see..


Make Over by Sophie Paris. OMG..1st time pakai bulu mata, rasa tak boleh kenyit mata langsung. Berat gila mata, memang sangat tak selesa. Macam mana la nak jadi pengatin, sehari kena pakai.


With Birthday Boy, kitorg buat surprise birthday party yang ke 16 years old. Siap ada band nyanyi birthday song at Jemputree Penang. Tersipu-sipu malu dia cium lilin hari tu.


Weeding Ziha
Wedding Wanie
Attend kawan-kawan weeding. Memang ramai tahap gaban la kawan-kawan yang kawen tahun 2013 nie. For sure tahun 2014 melawat baby diorang pulak..Bila nak buat majlis sendiri pun tak tahu lagi.


Bercuti di hatyai, 1st time ke negara Thailand ternyata blur, susah berkomunikasi dengan diorang. Diorang tak faham bahasa melayu (faham sikit-sikit), tak faham bahasa english. So pergi sana dah macam ayam and itik. Banyak guna isyarat tangan ja. Panjang la cerita kat sini, I will continue write a story about my holiday dekat hatyai haritu..




Habiskan hari-hari terakhir tahun 2013 dengan kawan-kawan di pesta penang. Kalau siapa yang belum sempat datang. Tahun depan la nampaknye. Sebab Pesta Penang nie just buka sehingga 31/Dec ja..Apa yg ada dekat Pesta Penang??Karpet, Baju,Bantal, Pakai "Back to School", Pertujukkan Konsert,Mainan ala-ala dekat genting. Pendek kata Macam-macam ada..Mai Singgah Penang ye tahun depan. 


Basically cerita Nelly 2013 selain kerja, enjoy my day with my BFF-Farhana Rahman, with my Family..My BF..opsss..Tak apa yang menarik selain menghabiskan masa-masa yang ada dengan orang tersayang, melihat mereka tersenyum ada saat yang paling bahagia. 

Maaf ye kalau ada buat apa-apa salah pada tahun 2013. Mana taw ada salah cakap ka, or ada sakitkan hati siapa-siapa secara sengaja or tak sengaja. Buka buku baru ye untuk 2014.

What i hope for my 2014?? Im hopping to be a "more" good daughter to my mum and sample yang terbaik for my adik-adik..Better person for next year..Lebih menghargai masa yang ada, tak nak buat kerja sia-sia. I will try to manage my time in good way...InsyaALLAH..

Salam,
CintaNelly.





No comments:

Post a Comment

Terima Kasih tinggalkan comment untuk Nelly, keep in touch ye. =)